Michiel

Achtergrond

Ik ben Michiel Wopereis (1980). Ik ben geboren en getogen in Lichtenvoorde. Sinds bijna twee jaar woon ik weer in de Achterhoek, in Lievelde. Hier woon ik samen met mijn vriend Arjen waarmee ik 16 jaar samen ben. Hiervoor hebben wij bijna dertien jaar in Nijmegen gewoond en gewerkt. Door allerlei nieuwe ontwikkelingen zijn wij in Lievelde komen wonen. Mensen omschrijven mij als betrokken, lief, creatief, eigenzinnig en duidelijk.

Na de basisschool en voortgezet onderwijs aan het Marianum in de Achterhoek ben ik de PABO gaan doen in Doetinchem, ik ben daar opgeleid tot leraar basisonderwijs. Na mijn opleiding ben ik direct aan het werk gegaan in het primair onderwijs. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in muziek, kunst & cultuur in het onderwijs en diverse specials needs (gedrag en stoornissen). Ook ben ik opgeleid tot cultuurcoördinator en midden manager.

Naast het werken in het onderwijs ben ik altijd actief geweest als vrijwilliger bij diverse belangenorganisaties. Ruim drie jaar ben ik kringleider geweest van Stichting De Kringen in Nijmegen. Hier heb ik homo- en biseksuele jongens en mannen van allerlei leeftijden begeleid die met diverse vraagstukken bij mij kwamen. Tevens heb ik hulp en ondersteuning kunnen bieden bij werkgevers en ouders van seksueel divers geaarde mensen. Dit gaf mij veel voldoening.

Zelf heb ik een coaching- en outplacementtraject gevolgd via mijn vorige werkgever. Hierin heb ik ontdekt dat mijn missie is: mensen helpen. Dit geeft mij veel voldoening, en daarom ben ik in september vorig jaar gestart met een opleiding tot coach en persoonlijk begeleider. Deze opleiding rond ik binnenkort af.

Door het hebben van mijn kantoor bij Lokalen in Lichtenvoorde wordt mijn creativiteit enorm gestimuleerd. Naast Meer! Michiel heb ik dan ook nog twee andere ondernemingen waar ik graag mijn tijd aan besteed. Bij Foamworkshop.nl geef ik workshops van PE schuim, ook wel foam genoemd. En als Mary Miracle treed ik op als dragartiest in de regio en de rest van Nederland.